afoodlovestory.blogg.se

Saffranspasta eller saffran i mat del två

Publicerad 2015-03-11 21:38:54 i Allmänt,

Gjorde min egna tolkning av en vegansk saffranspasta från nummer 2-2015 av Buffé. Blev sjukt gott, egentligen skulle det vara vitt vin i men det hade jag ej hemma men tror det hade höjt rätten ytterligare ett snäpp.
 
Godaste saffranspastan
3 portioner
 
2 klyftor vitlök
1 gul lök
olja att steka i
en halv fänkål
en grön paprika
en burk kronärtskockshjärtan
3 dl havregrädde
1 paket saffran
1 dl vitt vin
tomatpuré
buljongtärning
paprikapulver
salt
peppar
 
pasta
 
Gör så här:
Sätt på pastavatten. Hacka lök och vitlök och fräs det ipannan ett par minuter. Hacka under tiden fänkålen, paprikan och dela kronärtskockshjärtanen itu. Häll i dessa i stekpannan och fräs ytterligare någon minut. Häll sedan på havregrädden, saffranen, paprikapulvret och buljongtärningen och låt koka 5-10 minuter, tills din pasta är färdigkokad blir bra. Salta och peppra efter behag, ät! För extra hetta, toppa med sirachasås.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Hanna.

Hultsfred, Sweden. Älskar mat. Älskar att laga mat. Älskar att fota mat.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela