Saffranspasta eller saffran i mat del två
Gjorde min egna tolkning av en vegansk saffranspasta från nummer 2-2015 av Buffé. Blev sjukt gott, egentligen skulle det vara vitt vin i men det hade jag ej hemma men tror det hade höjt rätten ytterligare ett snäpp.

Godaste saffranspastan
3 portioner
2 klyftor vitlök
1 gul lök
olja att steka i
en halv fänkål
en grön paprika
en burk kronärtskockshjärtan
3 dl havregrädde
1 paket saffran
1 dl vitt vin
tomatpuré
buljongtärning
paprikapulver
salt
peppar
pasta
Gör så här:
Sätt på pastavatten. Hacka lök och vitlök och fräs det ipannan ett par minuter. Hacka under tiden fänkålen, paprikan och dela kronärtskockshjärtanen itu. Häll i dessa i stekpannan och fräs ytterligare någon minut. Häll sedan på havregrädden, saffranen, paprikapulvret och buljongtärningen och låt koka 5-10 minuter, tills din pasta är färdigkokad blir bra. Salta och peppra efter behag, ät! För extra hetta, toppa med sirachasås.
