Två rätter med Butternut pumpa.


I går lagade jag soppa med butternut pumpa och röda linser som bas, och lite kikärtor och morot i. Enkelt och himlans gott. Smakade inte supermycket så nästa gång ska prova att rosta pumpan först i ugnen och sedan ha i soppan. Fick över en hel del så idag kokade jag pasta och använde resterna som pastasås till lunch. Toppat med massa vitpeppar. Fungerade minst lika bra. Det bästa med receptet är att det är helt veganskt och alla ingredienser är ekologiska förutom pumpan. Nedan är receptet. Räcker till 4 personer ungefär skulle jag tippa.
1 butternut pumpa
1 dl röda linser
1 gul lök
1 morot
1 dl kikärtor(färdigkokta, kan uteslutas)
7 dl vatten
2 grönsaks buljongtärningar
salt och peppar
till garnering:
pinjenötter
Gör så här:
Hacka löken och fräs den i olja ett par minuter. Skala och skär butternut pumpan och moroten i bitar, lägg i bitarna i kastrullen och stek ett tag. Häll sedan i vattnet, buljongtärningar och röda linserna och koka upp. Lägg på lock och låt koka på svag värme cirka 20 minuter eller tills bitarna blivit mjuka. Mixa sedan med mixerstav, salta och peppra. Servera och garnera med pinjenötter.