Halloumistroganoff eller ingenting i kylen del två


I går råkade jag hamna på ett spinning pass i sista stund så tog en paus från allt studerande och gick på det i en timme. När jag kom hem ville jag laga något snabbt och har även denna vecka kört på att laga mat av det jag har och inte köpa något nytt. Och trots att jag tyckte kylen ekade tom hade jag allt man behövde för halloumi-stroganoff, som är bland det godaste jag vet. Går snabbt att laga och smakar så oerhört gott.Till det hade jag bulgur för det var vad jag hade hemma, men jag föredrar att äta ris till egentligen.
Halloumi-stroganoff
2-3 portioner
1 paket halloumi
1 gul lök
1 buljongtärning
1 paket krossade tomater, jag råkade ha sådana med basilika i så därför hade jag det i men det fungerar minst lika bra med vanliga
1 paket crème fraiche, eller ett halvt som jag hade i kylen
Sambal olek, kan uteslutas men är supergott med lite hetta
Smör att steka i
Salt
Peppar
Gör så här:
Hacka löken i små bitar. Smält smör en stekpanna och stek löken mjuk i ett par minuter. Skär halloumin mitt i tu och sedan i mindre bitar, jag föredrar att ha dom ca 1 cm breda och 2 cm långa. Lägg i halloumin i stekpannan och stek någon minut. Häll sedan i eventuella sambal oleken, rör om och häll på de krossade tomaterna. Lägg i buljongtärningen och crème fraiche, låt puttra någon minut på svag värme. Klart! Servera med ris, bulgur eller liknande.