afoodlovestory.blogg.se

Veggoburgare med sötpotatispommes

Publicerad 2015-03-12 20:14:00 i Allmänt,

 
 
I gårkväll tog jag ett paus från affärsredovisnings pluggandet och bjöd över Maria och Henny som bor i samma port/porten bredvid på middag. En av de bästa grejerna med att hälften av klassen bor i samma hus är att man bara har ett par fotsteg hem till folk.
 
Planen var att jag skulle lagat taco/tofu burgare som Ida tipsat om men tofun var slut på Willys, och de andra matffärerna i Hultsfred har det inte ens i sortimentet så fick tänka om. Improviserade ihop burgare innehållandes kidneybönor, morötter, riven ost, ströbröd, tacochips och salsa och de blev riktigt goda. Uteslut osten från receptet och de blir helveganska! Gjorde sötpotatispommes för första gången och efter att ha googlat innan fick jag tipset att hälla majsstärkelse över för att de inte skulle bli sladdriga och bra blev det. Kryddade pommesen med paprikakrydda, salt, peppar och mycket olja. En halvtimme i 225 grader och de blev perfekt krispiga.
 
På morgonen hade jag bakat hamburgerbröden, men i brist på sesamfrön hemma blev det linfrön på toppen. När burgarna sedan skulle ätas slängde jag på gurka, tomat, majonäs, gjorde guacamole och toppade hela burgaren med inlagd rödlök. Dödsgott.
 
Mexikanska kidneybönburgare
10-15 burgare beroende på hur stora de görs
 
1 gul lök
3 klyftor vitlök
2 dl kidneybönor, kokta
1 dl ost
1 morot
2 dl ströbröd
1/2 burk tacosås
sambalolek
tacochips, söndersmulade att panera burgarna i
 
Gör så här:
Hacka lök och vitlök, stek de sedan mjuka i olja. Skala och riv moroten, häll i stekpannan tillsammans med kidneybönorna och sambal oleken och stek ett par minuter. Häll sedan allt i en bunke, tillsätt osten, tacosåsen och tacochips. Mixa slätt med stavmixer, tillsätt sedan ströbrödet och låt svälla 5 minuter. Krossa tacochipsen, forma burgare och panera burgarna i chipsmulet. Jag föredrar att göra flera små biffar då de är lättare att hantera och steka. Fräser de ett par minuter på varje sida i stekpannan så att de får en fin yta och lagar sedan färdigt dom i ugnen på 150 grader i cirka 10 minuter.

Om

Min profilbild

Hanna.

Hultsfred, Sweden. Älskar mat. Älskar att laga mat. Älskar att fota mat.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela